Blog

18 oktober 2022

Tijd voor een burn-out coach? (H)erken stress en voorkom overspanning

Communicatie is key, ook bij moeilijkere onderwerpen zoals een burn-out. Júíst interne communicatie met medewerkers, leidinggevenden, directie, collega’s of andere afdelingen kan ervoor zorgen dat een burn-out wordt voorkomen. Door het gesprek aan te gaan en open te zijn over waar je mee worstelt, kan jouw omgeving hulp aan je bieden. Kortom, het is belangrijk om op tijd de juiste hulp te zoeken; hiervoor bied ik groepstrainingen en individuele trajecten aan. 

Bij overmatige stress kan men zowel fysieke als psychische klachten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan slaapproblemen, gebrek aan motivatie, gebrek aan eetlust en/of een neerslachtig gevoel. Wanneer deze stressklachten niet worden opgemerkt en aangepakt, kunnen ze leiden tot chronische stress. Dit kan op zijn tijd weer leiden tot overspanning of een burn-out… Stressklachten herkennen, bespreken en op tijd de juiste hulp zoeken in de vorm van coaching kan veel (persoonlijke) ellende voorkomen.

Wat kan een burn-out coach betekenen? Hoe gaat het in zijn werk?

Bij mij, als erkend burn-out coach, leer jij of leren jouw medewerkers hoe een burn-out ontstaat en welke technieken gebruikt kunnen worden om een burn-out te verhelpen/voorkomen. Dit met het doel om men weer te laten functioneren zoals voorheen. Stapsgewijs leer ik hen om het heft weer in eigen handen te nemen en de controle te hervinden. Daarnaast kan ik ook ondersteuning bieden wanneer jij of een medewerker overspannen begint te raken. Voorkomen is namelijk beter dan genezen!

Resultaat?

Leer om weer in controle te zijn. Men herstelt over het algemeen sneller en duurzamer van overspannenheid of een burn-out mét coaching, dan anderen zonder begeleiding. De juiste hulp is niet alleen voor jezelf behulpzaam, maar dit kan ook een positief effect hebben op een team; houdt de productiviteit op peil; beperkt verzuimkosten en kan het bijdragen aan een positief werkgeversimago.

In een persoonlijk gesprek kan ik vragen vertalen naar een goede oplossing. In andere woorden, als gediplomeerd burn-out coach kan ik samen met jou of jouw medewerker(s) de juiste stappen zetten om de energie weer terug te vinden. Vul hier mijn contactformulier in.