Alle Trainingen

Top trainingen

Schrijfblok van Allround Communicatie Trainingen

Assertiviteit

Heb je alweer “Ja” gezegd, terwijl je eigenlijk geen tijd en zeker geen zin hebt? Doe je dat al heel lang en in heel veel situaties? Dan is nu het moment om daarmee te stoppen! Hoe? Dat leer je in mijn assertiviteitstraining.

Klantvriendelijk communiceren

Klantvriendelijk communiceren 

Iedereen die, vanuit welke functie dan ook, met klanten te maken heeft, telefonisch en / of face to face haalt nuttige informatie, theorieën en technieken uit deze training. Wat zijn lastige types en situaties voor jou? Hoe ga je er beter mee om? Hoe de-escaleer je een situatie met een (te) mondige klant? Door deze training wordt jouw werk makkelijker en leuker.

Situationeel leidinggeven

Situationeel leidinggeven

Deze training is een vervolg op de training Coachend Leidinggeven. De training gaat iets dieper op jou in als leidinggevende, je leiderschaps- en je communicatiestijl worden duidelijk en je krijgt praktische tips en tools om je functie als leidinggevende beter en prettiger te maken.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

Deze training is een verdieping van en een vervolg op de vorige trainingen voor leidinggevenden. Wat neem je mee als persoon en wat doet dat met de mensen waar je leiding aan geeft. Waar zitten je allergieën en waarom? En, het belangrijkste, hoe ga je hier efficiënt mee om als leidinggevende. Dit is een praktische training waar de diepere laag niet geschuwd wordt.
OPP training

OOP Training

Het OOP bestaat uit iedereen op school die geen docent is. Dit zijn mensen die vaker en meer contact hebben met leerlingen en studenten dan docenten. En dit zijn de mensen die vaak worden vergeten bij scholing en ondersteuning in hun werk. De OOP training wordt “on the job” gegeven, in de aula, op het plein, bij de poort, in het techniekplein en de multi-media ruimte. Op deze manier heb je er echt iets aan. Het hele OOP, de school en de leerling.

Persoonlijke ontwikkeling

Burn-out preventie

Hoe signaleer je in jouw bedrijf of team mensen die tegen een burn-out aanlopen? Hoe kun je een burn-out voorkomen bij jezelf of bij een collega / medewerker? Ook hier geldt het spreekwoord: “Voorkomen is beter dan genezen” Zie ook onze folder voor de Burn-out preventie training in samenwerking met Historisch Zeilschip de Argus!

Burn-out coaching en begeleiding

Zit je thuis met een burn-out of iets dat daar erg op lijkt? Natuurlijk kun je na een aantal weken / maanden rust nemen weer aan het werk gaan. Maar dan is er niets veranderd en loop je een grote kans over enkele jaren in dezelfde situatie te belanden. Laat je coachen en begeleiden in duurzame verandering van je patronen en gedrag zodat je dit nooit meer meemaakt!

Coachend Leidinggeven

Ben je meewerkend voorman of -vrouw? Ben je teamleider of teamcoach? De praktische training Coachend Leidinggeven geeft je handvatten om je mensen aan te sturen, te motiveren, te stimuleren en te corrigeren. Je werk wordt er een stuk leuker en makkelijker van!

Persoonlijke effectiviteit

Je doet je werk prima en met plezier. Maar er is misschien meer uit het werk te halen. En er is zeker meer uit jouzelf te halen! Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Deze training maakt je nog beter in wie je bent en wat je doet.

Succesvol samenwerken

Teams zijn succesvol als ze goed samenwerken. Dat is in theorie heel makkelijk, maar in de praktijk valt het soms tegen, althans, met sommige mensen in je team. Deze training biedt de handvatten die je nodig hebt om als team succesvoller te worden door beter samen te werken.

Succesvol presenteren

Je vond het als scholier en student al niks, praten voor de groep. Iedereen kijkt naar je, wat doe je met je handen, wat als je de tekst vergeet, wat als ze een vraag stellen die je niet weet? Sommige mensen krijgen nachtmerries als ze een presentatie moeten houden. Dat hoeft niet! Presenteren is te leren. Echt waar! Volg deze training en je bent het met me eens.

Beste coach

Het hoeft je vak niet te zijn om je bezig te houden met coaching van mensen. Je collega’s, medewerkers, noem maar op. Als medewerker HR, leidinggevende, adviseur coach je regelmatig mensen in je werkomgeving, ook zonder dat het zo genoemd wordt. Deze training is voor iedereen die fulltime, parttime of soms anderen coacht en daar meer van wil leren en er (nog) beter in wil worden.

Beste trainer

Je bent trainer, of geeft wel eens een training of workshop aan een groep mensen. Het maakt niet uit wat je achtergrond of onderwerp is, in deze training krijg je vaardigheden en technieken, tips en tools, om een (nog) betere trainer te worden.

Communicatie vaardigheden

Mediation

Mediation oftewel conflictbemiddeling. Heb je te maken met mensen in conflict? Hoe begeleid je mensen die een conflict hebben met elkaar naar een werkbare situatie voor beiden? Dat leer je in deze korte training Mediation.

Intervisie

Intervisie verhoogt de kwaliteit en het resultaat van teams in alle branches. Tenminste als het effectief wordt ingezet. In deze training leer je intervisietechnieken. De trainer kan het team ook begeleiden en coachen tijdens enkele intervisie-bijeenkomsten, tot het team het zelf overneemt.

Communicatietraining voor BOA’s

BOA’s hebben een moeilijke functie! Veel verantwoordelijkheid en weinig bevoegdheid. Een lastige combinatie. En dat met de steeds mondigere mensen in de huidige maatschappij. Een training communicatievaardigheden en gesprekstechnieken is dan ook voor BOA’s geen overbodige luxe.

Feedback geven / Feedback ontvangen

Hoe lastig is het in de praktijk om te praten met sommige mensen, in plaats van over die mensen! “In elk bedrijf wordt geroddeld.” Dat zegt men, maar dat hoeft niet waar te zijn. Jullie kunnen het bedrijf worden waar mensen met elkaar praten en op een goede manier feedback geven en feedback ontvangen.

Patiëntgericht Communiceren

In de zorg kennen we geen klanten, maar patiënten. En de patiënten en hun familie lijken met het jaar mondiger te worden. Iedereen die, vanuit welke functie in de zorg dan ook, met patiënten te maken heeft, telefonisch en / of face to face haalt nuttige informatie, theorieën en technieken uit deze training. Wat zijn lastige types en situaties voor jou? Hoe ga je er beter mee om? Hoe de-escaleer je een situatie met een (te) mondige patiënt? Door deze training wordt jouw werk makkelijker en leuker.

Gesprekstechnieken voor Ondernemingsraden

Als OR heb je te maken met verschillende belangen en posities. Je moet kunnen communiceren met alle lagen in je organisatie. Het is je wens om alle medewerkers en de directie te bereiken, te adviseren en soms te overtuigen. In deze training leert elke OR nuttige technieken en om deze technieken als groep samen in te zetten.

Vertrouwenspersonen Training

Elke organisatie heeft vertrouwenspersonen benoemd. Vaak de collega waar mensen toch al naar toe gingen, een luisterend oor, vol begrip. En toen kwam “me too” en protocollen voor omgaan met grensoverschrijdend gedrag. Dit kan vertrouwenspersonen in een lastig parket brengen. Deze training brengt je als vertrouwenspersoon inzicht en vaardigheden op het gebied van gesprekstechnieken, je rol en taak, je positie in de organisatie en het bewaken van je grenzen.

Leiderschap en management

Teambuilding

Natuurlijk krijg je een hechter team als je samen iets gaat eten en / of drinken! Ik raad elk team aan af en toe iets leuks samen te doen. Je haalt nog meer rendement uit je teamuitstapje als je begint met iets educatiefs, iets nuttigs. Uiteraard geen saaie cursus, maar een actief, energiek moment met veel humor, zeg maar entertraining. Een goed onderdeel van elke teamdag.

Vergadertechnieken

Er wordt veel en lang vergaderd in Nederland. Soms te veel en te lang. En lang niet altijd efficiënt. Dat is jammer en dat hoeft bij jullie organisatie of team niet langer het geval te zijn. Deze training maakt het simpel en duidelijk. Ook jullie kunnen efficiënter vergaderen!

Coachend Leidinggeven

Ben je meewerkend voorman of -vrouw? Ben je teamleider of teamcoach? De praktische training Coachend Leidinggeven geeft je handvatten om je mensen aan te sturen, te motiveren, te stimuleren en te corrigeren. Je werk wordt er een stuk leuker en makkelijker van!

Werving & Selectie

Voer je vanuit je functie, taak of rol wel eens sollicitatiegesprekken? Dan is deze korte en praktische training een “must have done”. Hoe prik je door sociaal wenselijke antwoorden, hoe herken je tegenstrijdigheden en hoe vertaal je non-verbale lekkages? Fijn als je dit meeneemt in je volgende gesprek!

Professionele vaardigheden

Sollicitatie training

Je bent goed in je werk, misschien zelfs erg goed! Je wordt meestal op grond van je brief en C.V. ook uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. En dan gaat het mis. Je bent steeds net niet diegene die de baan krijgt. Deze training leert je do’s en dont’s en tips en truucs van het sollicitatiegesprek, met succes!

Verkooptraining

Een nuttige training voor iedereen die een commerciële functie heeft. Wat maakt jou een (nog) betere verkoper? Is jou (nog) iets te leren op dit vlak? Je komt er achter in deze training.

Time management

Te veel werk of te weinig tijd? Moeite met prioriteiten stellen en keuzes maken? Dat is verleden tijd met deze training.

Succesvol samenwerken

Teams zijn succesvol als ze goed samenwerken. Dat is in theorie heel makkelijk, maar in de praktijk valt het soms tegen, althans, met sommige mensen in je team. Deze training biedt de handvatten die je nodig hebt om als team succesvoller te worden door beter samen te werken.